Полезни съвети при преместване

1. Планирайте датата на преместване - понякога няма възможност за планиране на преместването тъй като е възможно непредвидени обстоятелства да го наложат, но винаги когато имате такава възможност е добре да помислите предварително за всичко. Някои периоди от годината се характеризират с по-голяма заетост на фирмите, които предлагат преместване и поради тази причина е разумно да заявите желанието си да ползвате услугата предварително за да сте сигурни, че всичко ще мине според вашия план.
2. Често допускани грешки – една от грешките, които се допускат често в по време на организирането на преместването е да забравите да измерите пространството за някой уред на новото място на което се премествате, като това неминуемо ще забави и затрудни целия процес. Най-добре е да си направите чертеж на новото жилище с разположението на мебелите и уредите, които планирате да пренесете и методично да отметнете параметрите за всяко нещо.
3. Сметки и разходи – изчистете всички разходи от имота който напускате няколко дена преди преместването защото веднъж щом то започне ще имате много повече задачи за вършене и можете да забравите нещо.
4. Какво да вземете със себе си – преместването ви дава възможност да се освободите от всички ненужни вещи. Преценете дали има нещо, което не сте ползвали повече от година, две и дали не е по-добре да го продадете или подарите, вместо да го пренасяте в новия си дом.
5. Хранене – преценете възможностите да поръчате или напазарувате готова храна защото около преместването ще сте прекалено изморени за готвене, а и не се знае дали ще имате условия за това.
6. Списъци и етикети - много по-лесно ще е всичко, ако слагате етикети какво има в кашоните и правите списък на нещата, които слагате там. Така ще се ориентирате доста по-добре щом започнете да разопаковате багажа си.
7. Стрес - доброто планиране и качествените услуги на фирма за преместване може да ви спаси от стреса, но той е неизбежен затова по-добре да се подготвите за него за да можете да приемете нещата по-леко.